nekeresd Creative Commons License 2015.04.18 0 2 1366

Kedves PV topictársak!

PV Előre mozdony tető-áramszedőjéről írnék. Volt egy olyan problémám, hogy barátom hagyatékát képező mozdonynak nem voltak meg az áramszedői. Hiába kerestem index fórumokon, Vaterán, hosszú időn át nem találtam eladót. Kiderült, hogy ez hiánycikk. Kezdetem foglalkozni azzal a gondolattal, hogy készítenék, de gyakorlott modellező társaim lebeszéltek róla. Mondták, hogy nagyon macerás ügy. Kihívásnak éreztem, hogy mégis tudok-e ilyet készíteni. Az eredeti PV Előre suta, és nem is mozgásképes áramszedője nem tetszett. Körülnéztem a neten, más gyártók miket készítenek. Végül is az ötletek alapján magam szerkesztettem és kiviteleztem egy mozdonyra való áramszedő párt. A cél nem egy abszolút modell, hanem egy játszásra alkalmas, az Előre mozdonyhoz arányosan illeszkedő, funkcióképes áramszedő volt. Sok időm ment rá, de úgy érzem jól sikerült. Úgy gondoltam, az eredményt megosztom másokkal. Az alábbiakban három fotót közlök róluk, hátha másnak is van tető-áramszedő hiánya, és ennek alapján kedvet kap hozzá.