magyarpityu Creative Commons License 2015.04.17 0 0 3252

Szia!

Nem mond ellent állításodnak Isten Szava? Vagy fordítva? Állításod Isten Szavának? - kérdezed

Ezt neked kell eldöntened!

Jákób hosszú szolgálat után már hazamenne családostul, és kéri Lábánt, hogy engedje el őt:

"Lábán azt felelte neki: Bárcsak elnyerném jóindulatodat! Megtudtam a jelekből, hogy teérted áldott meg engem az Úr. És hozzátette: Szabd meg a béredet, amit szeretnél tőlem, és én megadom neked! Jákób azt felelte neki: Te tudod, hogyan szolgáltalak, és mivé lett nálam a jószágod. Az a kevés, amid érkezésem előtt volt, sokra szaporodott, mert megáldott téged az Úr a lábam nyomán. De mikor tehetek már valamit a magam családjáért is? Ekkor Lábán azt kérdezte: Mit adjak hát neked? Jákób így felelt: Nem kell adnod nekem semmit, ha megteszed ezt az egyet: Tovább legeltetem és őrzöm a nyájadat. De ma végigjárom egész nyájadat. Különíts el abból minden pettyest és tarkát, meg minden feketét a juhok közül, és a kecskék közül is a tarkát és a pettyest: ez legyen a bérem." (I. Mózes 30,27-32)

Jákób ötlete volt a nyájat különválasztani. Majd mikor Lábán és fiai rájöttek, hogy rászedték őket, Jákóbnak menekülnie kellett, és itt jön Jákób Istenre hivatkozó magyarázata az általad idézett részben. Lám, milyen csodálatos Isten szeretete, megáldotta Lábánt Jákóbért már akkor, amikor Jákób még Jákób (csaló) volt!

Előzmény: frissszél (3251)