bacus Creative Commons License 2015.04.13 0 0 1083

baxa meg, igazad van, mikor a nyákot csináltam, akkor nem gondoltam erre, és elegánsan felkötöttem +5v-ra a lábat :), ahelyett, hogy szépen átkötöttem volna az rck lábra, már kevesebbet villogna, ha meg még ezt is kivezetem, akkor meg kánaán, igaz +1 vezeték a kijelző és az arduino között.

Még alszom rá :), mert ez utóbbi ugyan elegánsabb megoldás lenne, de az smd ic-ket lehet megviselné még egy forrasztás, még akkor is, ha csak azt az egy lábat huzalozom át otromba módon.

A 12V elvételével is elsötétül, de a kiirás pont úgyanúgy megy tovább, nem kell hozzá plussz vezeték sem, szintén egy plussz szabad láb kell hozzá az arduinon.

Ez a kontraszt növelés biztos jó, de hogy a fenébe fogom tudni szépen kimaszkolni a szegmenseket a festéshez?

// Ja, a régi módszert is ismerem, de a BCD-hez több láb kellett volna (legalább 4-el ha jól számolom, és ahhoz is kellett volna még egy shift regiszter, vagy anélkül még négy láb.), és mint mondtam a SPI az sd kártya miatt már úgyis használva van. Amikor összeraktam az egészet akkor nem tünt fel a villogás, hiszen szépen sorban kiirtam egy számot, majd odébb shifteltem. Erre mondom, hogy azért ez még javitható selejt :)

Előzmény: halaloszto (1082)