malnacska Creative Commons License 2015.04.13 0 0 23046

Sziasztok!

Citromfáim sikeresen túlélték a telet, leveleik meg vannak, tele bimbóval. Úgy tűnik tetszik nekik az új terasz, ami csak az ő kedvükért készült. Köszönöm a téli jó tanácsokat, lehet, hogy kiszárítottam volna őket tavaszig, ha nem láttok el jó tanáccsal. Olyan kemény a földjük, hogy alig akart leszivárogni a víz. Én azt hittem, hogy kaptak elég vizet, mert a teteje mindig nedves volt, közben meg az alja tök száraz. Na mindegy, tanultam a dologból, legközelebb már figyelek erre.

Viszont most újra segítséget szeretnék kérni tőletek. Úgy gondoltam, hogy idén átültetem a citromfákat, mert már régen voltak átültetve (és azt még nem én csináltam). Légyszi írjátok le, hogy mit szabad és mit nem szabad vele csinálni. Úgy gondoltam, hogy a földjével nem szórakozok, és veszek citrusföldet, az lesz a legegyszerűbb. Ki szabad-e szedni a földet a gyökerei közül, vagy csak a szélén? Meg kell-e nyírni a gyökereit, vagy inkább ne bántsam? Mikor lehet átültetni? Általában a növényeket tavasszal szokták, de valahol mintha azt olvastam volna, hogy a citrusokat júniusban kell, mire megindul bennük a keringés.

Segítségeteket előre is köszönöm.