Hungarosiculo, az meglehet, mert ez a környék elég régen folyamatos átalakításban van, amellett, hogy mégis viszonylag "stabil". Ugye evvel az épülettel "átellenben", azaz sréhen szemben van az Astoria épülete. Azon az oldalon, ahol az Astoria van, ott volt a Hatvani kapu. Ezt 1808-ban bontották le, de aztán jött '48, meg a többi, és a kiegyezés után jöttek a nagy bontások, építések. Valóban, a városnak az "aranykora" - és ez a pesti oldalra teljesen egyértelmű - ez a 30-35 év volt. Ha megnézed a korabeli fotókat, az 1890 körül a Nádor utca - ma a Belváros "ékességei" közé tartozik - szinte egy falu teljesen jellegtelen utcájával volt azonos szinten. 1913-14-re kialakult a város, legalább is a főváros azon része, amelyik ma a peremkerületek nélküli, hiszen Pesterzsébet, Sorokság, Pestimre, Pestlőrinc, Rákospalota és még több peremkerület is önálló község volt, és 1950-ben zsuppolták Budapesthez. Akkor a Ferencváros peremkerület volt, a Határ út nem véletlenül Határ út nevet visel. Viszont az is igaz, hogy a Horthy korszakban is bontottak, építettek. Gondolok például a legendás Orczy ház lebontására, és a helyén lévő mai nemtudommi építésére, vagy más dolgokra, és ott ezen a környéken is. Tehát meglehet, hogy neked van igazad, és ez az épület ezt a mai formáját alapvetően a Horthy időkben nyerte el, ezt nem tudom, ennyire nem vagyok otthon a dolgokban. Olvastam róla, de elfelejtettem, akkor érdekes volt és jópofa, de elfelejtettem.