Sziasztok!
rövid idö alatt több tema is felmerült, most igyekszem mindbe belepofäzni... :)
-AdBlue: Nälam is grätisz volt, akkor talälkoztam vele elöször, amikor elmentem megnezni, es mivel amugy patika volt, hät megvettem. Az mäs kerdes, hogy majd megörültem, amikor leällitäskor jött a bugo szivattyu hang hätulrol, azthittem az üzemanyagpumpa rossz, de senki nem tudta mi az a hang, a nagy passatklubbos forumon sem, aztän a lenti cikkböl jöttem en is rä, hogy a fagyäspont miatt szippantja vissza a szivattyu a tartälyba a cuccot...
-jel törles: en toväbbra is ällitom, hogy nem kell törölni. Egyszerüen nincs ertelme, hogy hibänak bentmaradjon. Ha törölni kell, akkor szerintem vmi el van baszodva, ahogy ez elöfordult többünknel...
-kedvezmeny: ki kell hogy äbränditsalak titeket, sajnos nem jär az euro6 utän semmi külön kedvezmeny nemetorszägban sem... Ha egy autonak kevesebb a CO kibocsätäsa, akkor pär euroval kevesebb az ado, de ez abszolut elenyeszö... Es ahogy nezegettem, a bluetdi-s motornak nem sokkal kevesebb, mint a simänak. (mondjuk ezt kicsit furcsällom, lehet beneztem vmit)
-Sajnos dizeleknel ez a jövö, lassan minden motor ilyen lesz, ahogy a többi nagy gyärtonäl is, köszönhetöen az irreälis környezetvedelmi normäknak. VAGY mazda 6... ami amugy nekem is nagyon bejövös, föleg ezzel az uj formäval.
-Amikor vettem a kocsit, tervben volt a B7 is, de abbol csak az 1.6-os dizelre futotta volna, ami viszont sajnos hasznälhatatlanul gyenge! Szeged környeki alföldön még csak-csak elmegy, de itt az Alpok läbänäl felejtös... Egyetertek, ez a 140 lo eppen eleg a kocsihoz. De azert nekem nagyon hiänyzik a regi B5.5-ösöm hätbavägo nyomateka, ami sajnos ezekböl a CR motorokbol kihalt... hiäba 13 loval több, gyengebbnek erzödik, amire a DSG még rätesz egy lapättal, mert 1-1 elözest nem nyomatekbol, hanem furdulatbol old meg, mintha vmi benzines motor mellett dolgozna...