zoolko
2015.04.08
|
|
0 0
35075
|
"A rajzod szerinti hármas kordonkar kialakítás azért nem jó, mert az egyes karokon fejlődő vesszők a csekély távolság miatt egymásba fonódnak és kezelhetetlenné válnak. Egy-egy (vízszintes) kordonkarnak/vázkarnak megfelelő szabad térre van szüksége ahhoz, hogy a rajta növő vesszők akadályokba való ütközések és ezáltal ráfonódások, csavarodások, torzulások nélkül fejlődhessenek termővesszővé az adott év során."
Az általam elképzelt tartórendszer rajzán egy főág van, az abból kinövő kordonkarok(melyek termővesszőket fejlesztenek) feküdnének a oldalsó tartókarra. Az idézeted alapján itt problémám lehet! A kordonkarok is beleütközhetnek az oldalsó tartókar drótszálaiba, sok helyen a kordonkarokat csak 1-2 drótszál tartja a főkar melletti két oldalon(T-alak), vagyis arra akarok kérdést találni - mivel nem vastagon értek a kivitermesztéshez - hogy a kordonkar támasztására az 1-2 szál drót a bőven elég kategória, vagy az már elég kategória. Nekem a kordonkart tartó oldaltartó drótszálainak száma a kép alapján is minimum 3, és az csak az egyik oldalra, másik oldalra megint 3. Erről mi a véleményed, ez sok vagy kevés? Ne haragudj, hogy így személyesen csak neked írok, tudom, hogy te láttál egyesmást kivitémában. A véleményed nekem segítség, és nem utasítási parancs számomra, nem élek vissza vele.
Üdv:Zoli! |
Előzmény: ninovarga (35069)
|
|