Sándor111 Creative Commons License 2015.04.05 0 0 1788

Az alábbiakban érdekelne a véleményetek. November elseje után pár nappal vettem 10kg Hayward kivit egy itteni kistermelőtől. Nálam még nem teremnek a tövek, azzal a céllal vettem, hogy a kivilekvár készítésben legyen némi tapasztalat, mire nekem is teremni fog. Az már a vételkor nem tetszett, hogy nagyon kemények voltak és relatíve kicsik - a Lidl-ben árult kivik 3/4-e körülbelül.

A gond az volt, hogy irgalmatlanul savasak voltak. Annyira, hogy amikor a fiaim hámozták, marta a kezüket. Az anyósom csinálta meg a lekvárt - nagyon profin tud főzni, ezt is jól megoldotta (volna, ha nem lett volna annyira savas). A magas savtartalmat sehogy sem lehetett eltüntetni. A többi OK volt.

Az lenne a kérdésem, hogy mi miatt lehetett ennyire savas a kivi? Túl korán szedték le vagy nekem kellett volna otthon érlelnem? (Vétel után három hét múlva dolgoztuk fel.) Esetleg nem volt eléggé napos a tavalyi év? Sok eső volt az igaz, de nem tudom, hogy ez itt jelent-e valamit.