Alpári Gnác Creative Commons License 2015.04.05 0 0 786

Tök jópofa, hogy hárman nézzük a sorozatot, de mind a hárman máskor:)

Én azt hiszem, hogy Sorkin még legalább 2 évadra tervezett, mert a két téma, a közösségi média kontra hagyományos sajtó, illetve a forrás megvédése önállóan is elvitt volna egy-egy évadot, de ezt most egybe kellett besűrítenie, ráadásul 6 részbe, ami nagyon kevés.

Végül is az előző évad is kizárólag egy témára, a nem megfelelő forrás-ellenőrzésre épült.

Plusz Maggie sokkoló afrikai kalandja.

Ezért aztán egyszerűen nem jutott ideje a tőle megszokott nívón adagolni az eseményeket, így lett ennyire szájbarágós például Jim és megjegyezhetetlen nevű nője sztorija.

De Maggie szála is elvitt összességében vagy egy résznyi időt a vonaton kihallgatott beszélgetéstől az interjúig és ott aztán egy hang nélkül véget is ért, világvége van, maradjanak velünk a reklám után is.

És akkor még ott volt Don teljesen felesleges interjúja az egyetemista csajjal, nyilván Sorkin erről is akart valamit mondani, mert a Good wife-ban is szerepelt ez a téma, csak ott érthetően más aspektusból. (Különben azt a sorozatot ajánlottam már korábban, most ismét megteszem, a legjobb dráma-sorozat jelenleg, szerintem.)

A feszesebb sztoriline viszont legalább a korábban fölöslegesen terjengősre vett és teljesen egyértelmű kimenetelű magánéleti nyűglődést a minimumra szorította vissza.

Kár, hogy elkaszálták a sorozatot és még csak nem is értem, rengeteg téma maradhatott Sorkinban, talán egy erősebb producer kordában tarthatta volna a sokszor öncélú és időrabló szellemi szabadvágtáit, mert a témái önmagukban is erősek lehettek volna a sok semmitmondóan sziporkázó és roppant időigényes párbeszéd nélkül is.

Én 7-est adnék erre az évadra.

Az előzőre is, a legelsőre pedig 8-ast.

Előzmény: Racilaci (785)