Most egy hete vettem Z3 Compact-ot, másodpercek alatt talál jelet. Úgy tudom ennek a GPS-lelke nem különbözik a Z sorozat többi tagjától.
Telefonnál a lényeg, hogy engedélyezve legyen a mobil internet kapcsolat is, illetve az azon keresztül történő előpozicionálás. Ezúton is köszönöm a segítséget, amit a közelmúltban e tárgykörben itt a fórumon kaptam!
Szóval ha éppen van internetkapcsolatod (mobil, vagy wifi), akkor minden gyorsabb és flottabbul megy. Ha nincs, akkor lassabban fog felállni valószínűleg a rendszer, akár 5-10 percig is eltarthat.
A szoftverrel kapcsolatban az iGo Primo nagyon jó, de az Androidos verzió csak illegálisan telepíthető Sony-ra. Ha jól tudom van külön igo-s fórum. A térképfrissítéseket illegális verzióba csak illegálisan tudod megoldani., Könnyű hozzájutni, csak hát... nem jogtiszta szoftver használata bla-bla-bla...
Ha zavar a telefon korlátozott GPS használhatósága, akkor fontold meg amit én követtem el, vettem egy relatív kis méretű tabletet. Ha olyat választasz, ami jó GPS-el került felszerelésre, akkor az a kocsiban is használható.
Egy 7-8"-os bőven elég. Internet sem kell bele, ha van a telefonodban, akkor meg osztani annak az internet kapcsolatát a gyors pozicionálás érdekében. Mellesleg én az ALCOR 8"-osát vettem, pénteken érkezett meg. Konkrét tapasztalatom még nincs vele, remélem jó lesz. Ami miatt írom, ehhez 5 ezer pénz felárért kapsz Sygic nevezetű örök licenszes szoftvert örök térképfrissítéssel. Nem ismerem, inkább enélkül vettem.