Én többször permeteztem már sötétben, mert akkor értem rá!
Most is besötétedett amikor befejeztem.
Erről van egy jó sztorim.
Dr. Bussay László csörnyeföldi borász (sajnos múlt évben meghalt hatalmas űrt hagyva maga mögött a zalai borászatban és a térségben úgy egyáltalán is) baráti meteorológusa voltam, általában órára pontosan mondtam meg neki mikor permetezzen, mikor áll el az eső vagy mikor ered meg.
Egyszer 2010-ben amikor éjjel-nappal esett, hív, hogy nagyon kellene permetezni, mikor tudna!
Hát mondom Doktor Úr egy lehetősége van, délután 5-kor el fog állni az eső, de másnap délelőtt 10-kor újra esni fog, úgyhogy délután 5 és másnap délelőtt között tud permetezni.
Így is lett, egész éjjel nyomatták, és másnap délelőtt 9-kor elfogyott.
10-kor meg elkezdett esni.
Amikor híre ment hogy a Doktor Úr éjjel permetezett, a borász barátai ugratták is érte egy csomót, viszont az eredményei Őt (és engem) igazolták.
Nagyszüleim szoktak gonoszkodni amikor sötétben szoktam permetezni, hogy éjjel aludni meg b...ni kell, nem dolgozni.
Csak hát aki elfoglalt, az akkor oldja meg amikor tudja, a lényeg a végeredmény.
Illetve faluhelyen úgy szoktak permetezni, hogy amikor épp ráérnek, akkor felmennek a hegyre, aztán lenyomatnak mindent.
Mintha úgy vadásznánk, hogy amikor ráérünk, kimegyünk az erdőbe, lövünk vaktában hármat-négyet, aztán vagy van ott vad vagy nincs.
Persze mostanra javult valamelyest a helyzet, de azért még mindig van mit tanulni a gazdáknak.