MG Petimester Creative Commons License 2015.03.26 0 0 10702

"..kék kukorica beltartalmi adatai A kék kukoricából készül hagyományosan a tortilla, a tortilla chips, atole, pozole és a gruels. Ezen ételek elsősorban Mexikó és Közép-Amerika lakosainak kedvelt ételei, de ma már a világ minden táján, mint kuriózum kezdik fogyasztásukat megkedvelni. Várhatóan hazánkban és Európa más országaiban is növekszik az eladásuk. A kék kukoricát hagyományos termesztési területein organikus körülmények között állítják elő, így magas áron könnyen elhelyezhető a bioélelmiszerek piacán, és egyúttal biztosítja azt az élelmiszerbiztonságot, melyet a „bio” fogalom rejt. A termesztő, főként organikus farmgazdaságok többsége rendelkezik élelmiszeripari minőségbiztosítási rendszerrel (Richlandorganics, 2004). Kedvező beltartalmi paraméterei és színe, illetve íze mind hozzájárul a változatosabb egészségesebb táplálkozás megteremtéséhez."

 

- Nem én mondom, hanem a Debrecen-i kutató.  :-))