anti;) Creative Commons License 2015.03.25 0 0 111

Sziasztok! Két hete nagy boldogságomra A7 tulajdonos vagyok. Kicsit elakadtam a vezeték nélküli vakuhasználattal kapcsolatban, hátha tudtok segíteni nekem. A probléma a következő: próbálom a meglévő Nikon vaku szettemet -természetesen manuális módban- vezeték nélküli módban használni! Adott az A7 váz és egy teljes vezeték nélküli szett 3 vakuval (SB910, Yongnuo 560, meg valami noname vaku) , Yongnuo yn622n recevierekkel és 622-tx távkioldóval Nikonhoz.

Ami működik: vázra helyezve a wireless kioldó nélkül mindhárom vaku manuális módban elvillan, működik, használható. Amikor azonban vezeték nélkül próbálom használni és a vázra felrakom a 622tx vezérlőt, illetve bármelyik vakut a 622n recevier-re és próbálok vezeték nélkül villantani, úgy néz ki, hogy teljesen véletlenszerűen működik: egyszer kifogástalanul használható, villan a vaku ahogy kell, de másik alkalommal már semmi. A Yongnuo Test gombra a vaku elvillan, tehát nem a kioldóval van a baj. Mi lehet a gond? Ha a vázon nem jó a csatlakozó, akkor úgy gondolom, a vakuk a wireless szett nélkül is így véletlenszerűen működnének. Tudom, vegyek, Sony-hoz való triggereket, stb., de mivel úgyis manuális módban használom  a vakukat, ezért olyan jó lenne, ha nem kellene befektetni megint és tudnám használni a már meglévő rendszert. Mi lehet a baj?