fizzika Creative Commons License 2015.03.24 0 0 3000

Nálunk júliusban van a leolvasás. Télen majd túl kell fogyasztanom, hogy az erős májusi, júniusi termelést ki tudjam használni. Elég nehéz előre tervezni. Most meg teljes a káosz, mert 13 nap alatt +50 kWh-val többet termelt, mint  a fogyasztásunk, és ki kell fizetnem a régi órával elfogyasztott kb. 1000kWh villlamos áramot, amit utána megtermel a napelem és nem tudom a leolvasásig elhasználni. Mondta a feleségem, hogy kapcsoljak ki 1 stringet, de mit érek vele. A beruházás így is úgy is ki lett perkálva. Maximum nem adok ingyen áramot a kedves szolgáltatónak.

Az volt az érv, hogy azért kell kifizetni mert óracsere volt. Én meg megkérdeztem, hogy év közi kalibrációs cserénél is ki kell-e fizetni. Mire válasz- nem.

Minden úgy van kitalálva, hogy a kedves kuncsaft nehogy jól érezze magát.

Ez M.o. Itt nem hogy nem támogatják a megújuló termelést, még sziklákat görgetnek a szolgáltatók a beruházók elé. Mi az, hogy a nemzeti hálózatba betápláláskor az egyik szolgáltató az egyik, míg a másik szolgáltató a másik invertereket fogadja el? Mindegyik megfelel a kis hazánkon kívül mondjuk Német.o-ban. Ez vicc!

Meg olyan "dokumentációt" kér, amiben le kell írni az inverter belső védelmeit. MINEK?! Hiszen általa engedélyezett készülékről van szó. Inkább adná meg, hogy az "engedélyezett" készüléket milyen beállításokkal üzemeltesse a szerencsétlen fogyasztó!

Fordítva ülünk a lovon.

Bocsánat a kifakadásért, csak egyszerűen nem értem, hogy az amúgy elenyésző helyi termelést miért kell csökkenteni. A szolgáltatónak is jó, ha a nagyfeszültségű hálózatról kevesebbet kell vételeznie.

Előzmény: kiggyo (2992)