Carina_S Creative Commons License 2015.03.23 0 0 10553

Köszi, ennyire teljes listát nem tudtam. De mi értelme 2-10 másodperceket kivágni, vagy 40 másodpercet? Inkább hagynák meg az eredeti verziót. Vagy ha meg filmkópia-hiba miatt, akkor a német meg egyéb kiadók szólnának át inkább az olasz filmes kollégáknak, hogy -- "Fiúk, légyszíves kellene e helyett a kópia helyett egy másik sértetlen példány, mert az x és y számú képkockák között sérülés van, vagy elég ha csak a sérült darab filmkockáit külditek meg, megfizetjük a különbözetet, és mi majd visszaillesztjük szépen azt a celluloid-kópiánkba oda ahová való!" -- , vagy valami hasonló kérést intéznének hozzájuk, de a sérült meg a megvágott kópiáknak szerintem semmi értelme, mert csak levon az eredeti vágatlan filmekhez képest a vágottaknak a minőségéből.

Hogy csak egy példát említsek erre, itt van mindjárt a Kincs, ami nincs c. film is. Bár kihagytad a listából, ennek is van vágott és vágatlan filmváltozata is. A nekem meglévő DVD-n is a vágott kópia van csak meg. Fent van persze azóta már a vágatlan film is... (!), hogy egyszer a vágott változatot és a kivágott jelenetet külön-külön letöltöttem a YouTube-ról, és aztán videoszerkesztő szoftverekkel szépen összeraktam ezt a filmet a magam használatára úgy, ahogy az itteni nickek megsúgták nekem akkor, hogy pontosan hová is kell visszailleszteni a kivágott jelenetet. Azóta örömmel tapasztaltam, hogy a YouTube-on már ott van szépen feltöltve a vágatlan eredeti filmváltozata is. :) :D Üdv. annak, aki ezt megejtette!

Egyébként a következő filmekkel egészül még ki a listád:

Kincs, ami nincs (sírásós jelenet ---> az első kalózjelenet és a térképnézegetés közé passzol be, ami után Mama megmentésükért hálából odaadatja nekik Anuluval a tankot, hogy boldoguljanak a szamurájjal szemben; példaképp egy poénos mondat innen, eme részletből --> Charlie: -- "Meg kell adni, ritkán akad össze az ember olyan hülyével, mint Te... !" <<Ez a mondat az esőben történő sírásás után következik);

Aranyeső Yuccában (három kivágott jelenet, 1.-> ahol a doki és az indián megszámolják a váróba beérkezett betegeket; 2.-> ahol Buddy letolja Manitu istent, hogy faragjon normális embert Girolamóból [Buddy: -- "A te Manitud jobban is strapálhatná magát... !!!"], és utána az imbolygó ágyon "alvás" [:)] jelenete; 3.-> a seriff végső elverésének első 10-20 másodperce, ahol úgy hozzávágja a vaskos fatárgyakhoz, faszekérhez, fataligához a seriffet, hogy utána felállni is alig bír, mert "majd' beleszakad" a háta);

Előzmény: High-8 (10552)