A vizbe ne érjen bele, mert megvakulnak a szemek. Van elég pára nem kell bebugyolálni és ahogyan én mértem nálam a viz hőmérséklete 10 celsius fok... elvileg kevesebb kellene, főleg a hidegebbről származó gyümölcsöknek, de a szőlő délről való. Arról azt irják, hogy ha több napon át --tartósan (lehet nem pontosan idézem, emlékezetből) 10 fok fölé emelkedik az átlaghőmérséklet, akkor kezd hajtani... Tehát a szőlőnek biztosan jó... több éve igy csinálom.
Most a szomszédba azért került át, mert ismét ebből a kútvizből iszok (a csapviz-kloros -- mindig rosszul esett és még nem oltotta szomjamat), tekerős kút, s a vödör beleakadna a madzagon leengedett vesszőkbe...
Ha te is használod--vödrözöl--a kutat, akkor valahogy a túlsó szélén engedd le a vesszőket, hogy nem akdjon bele a vessző a vödörbe. Azt nem tudom, hogy addig meg lehet-e igy őrizni a vesszőket, amig zöldbe fás oltásra sor kerülhet, idén fogok először igy, de fásoltáshoz minden évben sikerült...
üdv PJ