Ellátogattam a Gardenexpo kertészeti kiállításra, ahol nagy bőségben mutattak be kerti bútorokat, medencéket, főzőedényeket, kemencéket, néhány csodás kerti gépet, sőt még két elragadó játékautót is, ez utóbbiak 3-4 éves gyerekekre voltak méretezve.
Bevallom, kissé csalódott vagyok, mert tavaly és tavalyelőtt jóval nagyobb helyen volt a kiállítás. A virágokban viszont nem csalódtam, szépségesek voltak, nem csak az orchideák, hanem a kaktuszok, broméliák, tillandsiák is, Lehetett kapni többféle növényi olajat (dió, len, tökmag, mák, stb) és szebbnél szebb kerámia, valamint öntöttvas edényeket.
Azt se hittem volna, hogy virágokkal telifestett ültetőlapát és kertészkesztyű is létezik, de hát ha valakinek pont ez kell! Viszont a kertészkötény csodás volt, no meg az ára is.
Csöndes derűmre mind a jegypénztárnál, mind kissé beljebb inkább nyugdíjasok voltak, néhány kismama mellett. Végül is érthető, hiszen délelőtt tízkor inkább ők értek rá. Nagyon érdekes előadás hangzott el a lepkeorchideákról és gondozásukról, egy jóbeszédű, szellemes, és mind a tárgyát, mind a virágait szerető férfi részéről. Tőle azt is megtudtuk, hogy egy hónap múlva a Vajdahunyad várban lesz az igazi orchideakiállítás. Lehet, hogy azt is megnézem!
Végül is, nem bántam meg, hogy elmentem. Akkor sem, ha az volt az alapötlet, milyen lett volna az ókori Egyiptom, ha ismerte volna az orchideákat. Volt egy akkorácska piramis, hogy abba szerintem őfelsége a fáraó még a kedvenc szkarabeuszát sem szívesen temette volna el. De lehet, hogy ez csak oktalan kötekedés.
Emiatt elmulasztottam a napfogyatkozást, amit csak azért nem sajnálok, mert amúgy sem volt hozzá megfelelő szemüvegem
Ha valakit érdekel, tájékoztatom, hogy vasárnap 18 óra után ingyenes a látogatás, és az eddig csak kiállított növényeket meg lehet venni.