hmm...
azthittem nálad már ki van pipálva a keresztecske a nevem melett!? mert csak, "hülyeségeket beszélek" ?? :) de lépjünk túl ezen...
"
A dióda min is segít?
Az MPPT keresni fogja a MAX stirng teljesítményt.
Hol fogja megtalálni...?
Hisz nem azonos a két párhuzamos sztring MAX munkapontja.
Alighanem a kettő közé áll be kínjában és így egyik ág sem lesz teljesítmény MAX-on."
Ez lehet igaz is éppen, nemtudom... Egyenlőre sötétben tapogatódzom. De igazából azért kérdeztem a tőlem okosabbtól, (Paya) mert nem tudom eldönteni, h, most mi is van? A diófa érzésem szerint, azon segíthetne, ha van valamilyen áramelszívás a stringek közt, egymás felé a bay pass diódákig a sorbakötött cellákon. Én magam erre gyanaxom. De lehet, h hülyeség, amit gondolok? Nemtudom eldönteni, mert nem ismerem pontosan, ezt a mechanizmust és a diódázás, mikor szükséges. Valamiért beleteszik olykor a rendszerbe, de nem tudom miért...
Sorosan jól műxik a dolog, csak párhuzamban észleltem a teljesítmény csökkenést, ahogy leírtam, de nekem ez érthetetlen, mert, a stringeket megmértem, azaz az inverterek hajszálra egyforma teljesítményt írnak ki egyenként a stringekre, csak a feszejben van, köztük 4-5 volt eltérés, de véleményem szerint ennek nem volna szabad ekkora mérvű teljesítmény csökkenést okozni, mint amit írtam, párhuzam kötés esetén.