Ali-bá Creative Commons License 2015.03.18 0 0 3129

Elismerésem azoknak akik testük fáradságát nem kímélve ilyen módon gazdálkodnak, mint Te! Pl. 'Kedves cimbora vagyok' fórumtárs ilyen. Ő meggyőzött engem és 'Alfi' fórumtársat is arról, hogy a lemetszett nyesedéket érdemes kisbaltával (!) összedarabolni és komposztba rakni. Elég sok időmbe telik, pedig már csak a háznál az udvarban vannak fáim ( a nagy kertemet eladtam). Ti miért nem ezt a módszert alkalmazzátok, miért égetitek el a sok szerves anyagot??

A csipkedős /pincírozásos/ őszibarackfa nevelést kipróbáltam, nekem bevált a Hegedűs-Gulyás módszer mindaddig, míg kicsik voltak a fák. Sajnos nagyobb korában képtelen voltam mind az (akkor) 50 fánál időben elvégezni. Így visszatértem a hagyományos metszéses eljárásra annak ellenére, hogy a fáknak az előbbi sokkal kedvezőbb volt. (Nem volt fás sebzés.)

Én a 100 méteres sorokat középre tett permetezővel (20 atm), 50 m-es cső végén lévő szórópisztoly segítségével permeteztem. Kisujj vastag volt a cső, de a sorok végefele csak úgy bírtam húzni a csövet, hogy a derekamhoz kötöttem, mert a kezem már nem bírta. (Te húztál már 100 m-es csövet???)

(Nem folytatom. De Te arra az emberre szóltál rá, aki többszáz -ha nem ezer- fát nevel, metsz, permetez, műveli a talaját, szedi a gyümölcsét, eladja, dinnyét olt, palántol .... és mindezt majdnem kizárólag az idős apjával és feleségével teszi. Csináld utána ha tudod. Hidd el mások a Te szempontjaid, és  gondolom lehetőségeid is.)

Üdvözöllek : Ali-bá

Előzmény: d_toti2 (3119)