sur5al Creative Commons License 2015.03.16 0 0 905

Halihó!

Úgy néz ki idén is lesz egy nagy adag occsó fám, amit fel kellene dolgozni. Fenyő és nyár. Frissen, nyersen jön majd. Ehhez kellene a gépparkot fejlesszem. A kedvező ár miatt keletkezett relatív nyereséget verném el ilyen úri huncutságokra.:D

Van egy Mondial 645-ös ősöreg benzinesem, fék nélkül, közel 40cm vágószélességgel, gondolkodom rajta, hogy e mellé vennék egy profi villanyost. Terepre maradna a benzines tartalékban. Mármint úgy profit, hogy két évente 15m3-t vágnék vele. Otthon.:D A mostanin még láncot sem cseréltem 4 év alatt, bár élezve volt már többször. McCulloch PRO MAC 2200? Ez a legjobb ajánlat?

Aztán van egy Extol Premium 4kg-os hasítóm, éppen egy éves, 10m3 van benne kb., ami nem gépi sajnos, úgyhogy ide is kellene valami háztáji, félprofi gép, szigorúan 230V-os hálózatba (3kW/3,3kW csúcs az automata terhelhetősége). 

Tavaly rágódtam a Lumag 5T és a Zipper 5T modelljein. Esetleg, ha van jobb tipp, várom köszönettel.

Sorrendben talán fontosabb a hasító, bár a benzinszagot és különösen a füstöt én sem szeretem, azért a kézi hasítás kevésbé szórakoztató, az lenne sürgősebb most.