Az egyel korábbi hétvégét a rá következő hétfővel kibővítve Szardínián töltöttük, írok róla egy kis beszámolót; remélem, egyre többen hasznát veszitek, hiszen júniustól már Budapestről is lesz közvetlen járat Algheróba. Mi most még Pozsonyból indultunk.
Az autóbérléssel kezdem. Ez nem a kedvenc témám, mert nem vezetek és nincs is autóm, a foglalás viszont az én feladatom szokott lenni. Geodo1 útmutatója sokat segített, innen is köszönöm, és javaslom mindenkinek, hogy tanulmányozza, mert nagyon informatív.
Az Autóbérlés Online honlapján hasonlítottam össze az árakat, az általunk eddig használt Europcar kb. 100 euróért kínálta a legolcsóbb autót 3 napra, a legkevesebbért a Sicily by Car ajánlotta ugyanezt a típusú autót, 44,35 euróért. Ezen gondolkodtam egy darabig, mert nem értem, hogy mitől vannak ilyen különbségek, meg a Sicily by Carról még sose hallottam, de rájuk kerestem a neten, az jött le, hogy léteznek és működnek, úgyhogy náluk foglaltam. Kötöttem hozzá önrész-nullázó biztosítást, napi 6,70-ért. A visszaigazolás két részletben történt, az autóé magyar nyelven, a biztosításé az Axától, angolul.
A reptéren ahogy kiértünk az előcsarnokba, rögtön a Sicily by Car pultjánál találtuk magunkat, de ha nem ott lett volna, akkor se lett volna nehéz megtalálni, mivel kicsi reptérről van szó (a hazautazás napján összesen 6 járat indult, ebből 5 belföldi). Az ügyintézés gyors volt. Bankkártyán 800 eurót zároltak. Megkerestük az autót, annyi problémát találtunk, hogy a tank nem volt tele, a visszaigazoláson pedig az szerepelt, hogy tele tankkal fogjuk megkapni, és tele tankkal kell majd visszavinni. Emiatt visszamentünk a pulthoz, a pasi mutatta, hogy a szerződésben jelezve van, hogy a tank 5/8-ig van csak. Megkérdeztem, hogy akkor mennyivel kell visszavinni, azt mondta, hogy hasonló mennyiséggel.
A tankolás érdekesen ment, először Stintino közelében próbálkoztunk egy kis benzinkútnál, rövid eredménytelen próbálkozás után bentről kijött egy hölgy, megkérdezte, hogy mennyit szeretnénk tankolni, nem nagyon értettük, hogy miért van ennek jelentősége, de mondtuk, hogy 30 litert. Aztán leesett, hogy ő bent beállított valamit, és ha megértettük volna egymást, akkor kaptunk volna 30 litert, közös nyelv híján ő 30 eurónyi benzint engedett. Ennyi pénzért 18,46 litert kaptunk. Később egy másik kis benzinkútnál próbálkozunk, már Algheróban, itt még nehezebben boldogultunk, mert nem kaptunk egyből segítséget. Miután sehogy sem sikerült hozzájutni az üzemanyaghoz, bementem a bárba, ahol a pultos elmagyarázta, hogy először fizetni kell a kinti automatánál, és csak utána indul a benzin. Bankkártyával lehet fizetni, készpénzből pedig csak papírpénzzel. 5 és 20 eurós lehetőséget kínált, arra nem sikerült rájönni, hogy mi van, ha ezektől eltérő mennyiséget szeretne valaki.
Az autót délelőtt 9 tájban vittük vissza, a parkolóban lévő házikóban nem volt senki, így a kulcsot elvittük a pulthoz. Az ügyintéző megkért bennünket, hogy várjunk, elmegy ellenőrizni az autót. Kb. negyed óráig volt távol, mikor visszajött, kiállította a papírokat, mondta, hogy minden rendben van. Ilyenben még sose volt részünk, ha valakinek személyesen adtuk oda a kulcsot, akkor se volt ellenőrzés, úgyhogy mindig csak hetekkel később nyugodhattunk meg, amikor a bankkártyán feloldották a zárolt összeget. Most ez szerencsére már a helyszínen megtörtént.
Még nem volt szezon, nem volt tömeg, de azért a kis autó jó választás volt, mert Algheróban így sem volt egyszerű parkolóhelyet találni.
Folytatás következik, a látványosságokkal.