képfaragó Creative Commons License 2015.03.12 0 0 90

Nem akarom ismételgetni magam, mert ezt már régen más fórumon kibeszéltük. A DNG az Adobe formátuma. Amikor az adobe egyszer majd azt mondja hogy konyec, akkor vége. Akkor már mindegy,ennyi erővel  maradhat a Sony RAWja is. A nikonosok már tudják milyen ráb@szás az, mikor megszűnik a nikon RAW -ba mentett munkájuk. Az új Nikon RAW kezelő program már nem kezeli a ,,régi" NEF-be mentett korrekciókat.(Korrekciók nélkül nyersként azért megnyitja.)  Mert mint kiderült, a nikon beszállítója eladta a programot másnak... Darunak gólyának, nem akárki fiának.... Nekem még van egy megvásárolt Nikon NX2 programom. Nagy betűkkel díszeleg rajta, hogy NIKON. Nem az van ráírva, hogy lófaszbazbeg beszállító tulajdona. Én az eladott képeimet mindig tiffbe konvertálom. A Tiffet nagyon sok program kezeli. Sajnos az igaz, hogy a RAW jobban korrigálható, ezért fontos képeknél azt is tanácsos elmenteni. Mostanában tervezgetem egy Sony rendszerbeállítását is. Ha megteszem, akkor sajnos ezzel a káosz is tovább fog nőni. Egyenlőre csak tapogatózom. Mivel a fotózás számomra nem csak szórakozás, ezért nálam alapkövetelmény hogy a RAW kezelésnek több, egymástól független módja is legyen. Ehhez köszönök minden Sony-s tanácsot.

Előzmény: Noxin (85)