SándorTiszteletes Creative Commons License 2015.03.10 0 0 3057

Az irigység. Egy letűnt rendszert nem lehet indokként felhozni, jelenlegi gaztettekre. itt  mifelénk rengeteg a lusta ember, aki nem hajlandó erőfeszítést, kísérletet tenni, a sorsának jobbra fordulásáért. De arra van energia, hogy másokat jelentgessenek.

Elmesélem legutóbbi történetem, ami mutatja, hogy itt most kezd csak igazán elszabadulni a pokol:

Az egyetlen parcellám, ahol képes a belvíz megállni, az a nemrégiben befejezett őszibarackosom. Idén januárban bekövetkezett a baj, a folyamatos esőzés  hatására a talajvíz, feljött 0-ra. Szerencsémre, a földem végén van egy központi, esővízgyűjtő csatorna, így "csak" oda kellett levezetnem a vizet. Ezt néhány nap alatt kiástam, előtte(szerencsémre) egyeztettem a műszaki osztállyal, hogy szabad-e.(már tanultam az előzőekből). 

Pár nap múlva jött egy levél, amely tartalmazta a feljelentőt(egyik szomszéd),ahol a tényállás szerint a saját földemen (!) ástam egy belvízelvezető csatornát, amit - szerinte - engedély nélkül vezettem a központi csatornába...

Ilyet és ehhez hasonló történeteket tudnék éjt-nappallá téve mesélni.

Előzmény: buga1 (3056)