Tesla.voltam Creative Commons License 2015.03.10 0 0 3445

Újabb fejlemény, de most a másik irányban vagyok gondban. :)

 

Átálltam az öregtésztás, sütőben sütős kenyérre, már majdnem tökéletes (valahol túlkel, majd rájövök, melyik kelesztést vegyem rövidebbre.) A gáz az, hogy már az előírtnál _több_ vizet teszek a tésztába (eddig a túl sok víztől folyékony massza volt a baj)és az Aldis kenyérsütőm majdnem belerokkan a dagasztásba. :( 50 dkg liszthez a 2.7 dl víz helyett már 3 dl fölé értem és még így is annyira szenved szerencsétlen gép, hogy már sajnálom. (Meg félek, mikor adja meg magát.) Ha tovább emelem a víz mennyiségét és már túl sok lesz a tésztának, akkor mi történik? Sütésnél kipárolog belőle vagy hazavágja a kenyeret?

 

Ilyen tapasztalatom ugye nincs, eddig csökkentenem kellett.