kitadimanta Creative Commons License 2015.03.09 0 0 67

"Szerintem ez egy kicsit necces."

Valóban. Azonban, ha arra gondolunk, hogy Jézus mégiscsak egy ember volt, akkor már nem annyira....

Amúgy az ősi hagyományok szerint isteni apával és anyával kellett rendelkeznie. A judaista anyaistent tagadó környezetben nem lehetett isteni anyja, csak isteni apja, ezért találták ki azt a blődséget, hogy Máriára a Szent Lélek száll rá...

Ezzel csak az a baj, hogy a Szent Lélek nem férfi, hanem nő. Mégis férfiként nyilvánul meg a Bibliában és a judaista ker. hagyományban.

"Néhányan azt mondják, „Mária a Szent Szellemtől fogant”. Tévedésben vannak. Nem tudják, mit mondanak. Hogyan foganhatna egy nő egy nőtől? Mária az a szűz, akin semmiféle hatalom nem ejthet foltot. Ő a héberek hatalmas kiközösítettje..." (Fülöp ev.)

A héberek szerinti (héber betűvel írt) evangéliumban Jézus isteni anyjaként szerepelt.

„…a Megváltó mondja: 'Az imént megragadott engem az én anyám, a Szentlélek, egyetlen hajszálamnál fogva, s átvitt engem a nagy hegyre, a Táborra."

(Origenes, Comm. In Joh. II. 12.) http://eltitkolt.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1190945  

Nem utolsó sorban a Szent Lélek szimbóluma a galamb, aminek női jellege vitán felül áll.

Így összeállnak a mozaikok, hiszen Jézus rendelkezik isteni szülőkkel: Atya és a Szent Lélek (Anya) személyében, (Ők Jézus lelkének szülei), s ekkor már nem probléma, ha a teste földi apától (József) és földi anyától (Mária) származik. Ezáltal teljesül a misztérium: A lélek isteni származású, a test pedig földi.

1Kor 6,19 "Avagy nem tudjátok-é, hogy a ti testetek a bennetek lakozó Szent Léleknek temploma, a melyet Istentől nyertetek;..."

"Ha sikerül "izolálni" a lényeget, az alapvető erkölcsi alapállást, akkor már nem lesznek fontosak azok a részletek, amivel a kritikusok a kereszténységet támadják, mert a szeretet csak a Sátán oldaláról lehet támadni."

Azt nem mondom, hogy sétagalopp ez a feladat, de egyáltalán nem lehetetlen, sőt, még ennél többet is ki lehet hámozni a Bibliából.

Lásd:http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=134073510&t=9003631

Innen elég sokáig olvashatsz visszafelé e témában.

Előzmény: Se pénzem, se baltám (62)