Hétvégén végre sikerült kijutnom Hochkar-ra. Idei idény első hochkar-i túrája. Így, hogy ritkán jutok oda, újra tudom értékelni a pályákat, és a minőséget amit ez a hely nyújt.
Első nap felhős, néha enyhén ködös, többször kontraszt nélküli, vasárnap ragyogó napsütés. A hó szombaton még puhább (pénteken esett hó), vasárnap délelőtt zseniális kemény, délután kicsit felpuhuló.
A menü mindkét nap RS (óriás), SL (szlalom) majd free. A sít az öcsém nyúzta. Az RS továbbra is zseniális, gyakorlatilag a legjobb élményt ez adta. Bár az is lehet, hogy azzal mindig a legjobb pályaviszonyok között mentem, amikor még frissek voltak a pályák. Az idény eddigi 3 napján az volt az érzésem, hogy a free deszkát jobban szeretem. Na ez most visszaváltozott a normális irányba, a free deszka csak az esti túlélésekhez volt használható.
Brutálisan kidöglöttem. Mindkét nap dél körül váltottam a szlalomra, hogy legyen egy kis pihenő (haha, kisebb erőhatás, de több kanyar...). Aztán du. 2-fél 3 körül csak azért váltottam free-re, hogy az öcsém ne csússzon egyedül. Szívem szerint ekkor már csak napoztam volna a havon, mivel úgy 100 méterenként meg kellett állnom lábat lazítani. Legalább a switch tovább javult.
Az idei idény nem a fejlődésről, inkább a szint visszahozásáról szól. Ha nem is jutottam el a tavalyi szintre, azért nem is vagyok olyan messze tőle.