Kösz neked is! A DS1624 a megbízhatatlanabb fajta vagy keverem valamivel? Olvastam itt, hogy van szenzor, ami olcsó és vacak, meg olyan, ami olcsó és sokkal jobb.:D
Gépre biztosan nem kötném fixen, esetleg a WiFivel bekötött távoli menedzsment szóba jöhet, mint amit az olvtárs linkelt. Mondjuk ha mindent elviszünk ilyen nagyon trendi irányba, akkor internet/router nélkül nem tudok majd fűteni?:DDD
A MAX31850K ha jól értem egy illesztő tetszőleges K-type szenzorhoz. Tehát akár a mostani szenzoraimat is felhasználhatom, csak nem a REX C-100-ba mennek majd, hanem minden szenzor 1-1 ilyen illesztőre. 4 helyen mérném a hőt, akkor 4 ilyen kis panel kellene majd. Ez darabonként, Londonból 25-30EUR körül van, nem olcsó. Ami zavaró még, hogy ez 3,3V-ra gyártott változat, szóval azt is illeszteni kell az 5V boardhoz, ha jól értem.
Volt itt valami egyszerűbb, talán ds1820-es szenzor, ami 2-3EUR áron van és könnyen kapcsolható az Arduino panelhez. Egy adat szálra fűzhető, meg az adaton táplálható táppal. Ez miért előny? Ha már elviszek hozzá egy nulla pontot, meg az adatot, akkor nem fér bele a 3. szál drót odaágazása? Az 1 vonalas felfűzés címzésileg mit jelent? Minden tranyónak van saját azonosítója, vagy távolság alapján lesznek megsorszámozva/lehet lekérdezni őket vagy hogyan megy ez? Ja megvan, közben megtaláltam, itt a titok:
"unique silicon serial number". Jól hangzik. Minden ilyen kis vacak egyedi számot kap? Hehe. Kár, hogy csak 125 fokig jó, a füstre más fog kelleni. A fenti MAX a hosszú K-val vagy van jobb?
Motorok, csengő meghajtása mivel megy? Relésor?
Kijelzésre tipp? Jó egy pár soros panel is, némi szöveg, pár szám, akár váltóban:
WAT.PRI.FOR: 74
WAT.PRI.BAC: 65
WAT.SEC.FOR: 70
SMO.OUT: 182