Sziasztok!
Autóbérlés ügyben osztanám meg a visszaigazolt foglalásom történetét:
Helyi kölcsönzőt kerestem a neten, melyről kedvező véleményeket találtam és levelet küldtem nekik, megjelölve az időpontot, és, hogy reptéri felvételt és leadást szeretnénk egy B kategóriás autóra (júliusban utazunk, vagyis csúcsszezonban, csúcsárakkal). A visszajelzés már a következő napon megérkezett, részletes tájékoztatással. Az autó bérleti díja 217 euró, 7 napra, benne vannak a reptéri és az egyéb adók, a korlátlan km, és a kötelező biztosítások 1000 euró összeghatárig.
A további biztosítási díjak opcionálisak, de a biztosítások befolyásolják a letét összegét:
Rate not include:
fuel,
refilling fuel Euro 16,00(our cars are all with fuel full tank;you must pay refilling only if you don't return the car with full tank),
parking and trafic fines,
Superkasco insurance for elimination responsability for damages to the car for Euro 12,00 for day,
Superfurto insurance for elimination responsability in case of fire and theft of the car for Euro 5,00 for day, SuperPai insurance ( insurance personal driver ) Euro 5,00 for day,
collection in other Sardinya Company station ( Euro 60,00),
babyseat Euro 31,00
second driver Euro 05,00 per day.
Minimum deposit ( if included SuperKasco + SuperTheft) Euro 500,00
Minimum age 23 years
Bár az ajánlatban szerepelt, hogy amennyiben a supercasco és a superfurto biztosításokat is megkötjük, 500 euró a letét összege, gondoltam, hogy teszek még egy próbát, és visszakérdeztem, hogy ebben az esetben mennyi a letét összege, jól értettem-e a dolgot. A válaszlevélben azt írták, hogy ebben az esetben 300 euró lesz a letét összege. Visszaírtam, hogy így megfelel a dolog, és küldtek is egy visszaigazolást a kölcsönzési szerződés létrejöttéről, valamint egy felhatalmazás- szerű, hivatalosnak tűnő felhatalmazást, hogy a bérleti díj felét, azaz 168 eurót levonhatnak arról a Visa kártyáról, melynek az adatait megküldöm számukra, vagy átutalom banki átutalással az összeget. A felhatalmazáson szerepeltetnem kellett a sofőr nevét is, tehát gondoltak arra a lehetőségre, amikor nem a sofőr nevére szól a terhelendő kártya. Annyit írtak ezzel kapcsolatban, hogy a kártya szólhat más nevére is, de a sofőrnek és a kártyabirtokosnak is jelen kell lennie majd az átvételkor. "The owner of the credi card can be the driver or not, but He have to be present at the moment of the rent."
A végeredmény: 336 euróba került az autó 7 napra, reptéri felvétellel-leadással és 300 euró lesz zárolva a helyszínen letétként. Előlegként 168 eurót levontak a kártyáról, ekkortól vált hivatalossá a foglalásunk.
Minden egyéb a helyszínen fog kiderülni, de a tripadvisor fórumon csak jót olvastam róluk, és eddig valóban korrekt cégnek tűnik. Ha valakit érdekel az elérhetőségük, itt az oldaluk:
http://www.autonoleggiosardinya.com/rent_a_car_sardinia/index.php
Ha visszajöttünk (július közepén) meg fogom írni a helyszíni tapasztalatokat is :)