dundalk Creative Commons License 2015.03.06 0 1 4744

"az autóhoz regisztrálva legyen sofőrnek akié a bankkártya különben nincs jogosultságuk baleset esetén levonni a pénzt"

Ez többnyire így van, de néhány kölcsönző  engedélyezi az utas kártyájának a használatát is, anélkül, hogy második sofőr lenne, persze a kártya tulajnak alá kell írni, hogy részéről rendben.

Lényegtelen, hogy mi van biztosítva, a szerződés a kölcsönző és a bérlő (megnevezett sofőr) között jön létre. Ha megnézel egy bérleti szerződést abban benne van, hogy minden biztosítás semmis, ha az autót arra jogosulatlan vezette, azaz nem a sofőr vagy a második sofőr.

Tehát ha okoz az "illegális" sofőr egy balesetet, akkor a bérelt kocsiban keletkezett kárért és a másik autóban keletkezett kárért, illetve akár még a másik autóban utazók kórházi számláját is könnyen neki kell állnia...

Arra meg, hogy majd hazudjuk ki vezetett, nem biztos, hogy mindig lehet számítani mert ugye lehetnek tanúk stb. Egy kis koccanásnál még talán OKez elmehet, de egy súlyos balesetnél akár a börtönt is vállalja a másik fél helyett?

Remélem értitek mire akarok kilyukadni ezzel?

most tényleg, ha a kártya miatt csináljátok, akkor nem éri meg egy társkártya a párodnak? évi 5eHUF talán a díja..

----

egyébként azt tudom, hogy mindenki jól vezet és semmi gond nem lehet. ismertem egy sofőrt, aki lenyomott 20 évet balesetmentesen, aztán a nyugdíj előtt néhány héttel okozott egy halálos balesetet. Nem volt komoly anyagi kár, egy sima ráfutásos eset volt de olyan szerencsétlenül sérül a másik sofőr, hogy tragédia lett belőle..
----

Végeredményben az igaz, hogy Olaszországban elég magasak az extra díjak, de van megoldás az olcsó biztosításra, meg arra is, hogy a megfelelő embernek legyen a kártya a nevén stb. és ne kelljen ilyen olyan trükköt alkalmazni, hogy néhány ezerért hatalmas kockázatot kelljen vállalni.

Ennyit szerettem volna ehhez még hozzáfűzni.

Előzmény: szofi762 (4742)