Ausztráliában, USA partvidéken, de még Londonban is vannak ilyen giga-factory-k, ahol tengervízből édesvizet állítanak elő, sokszázezer liter/nap.
de szerintem nagyjából mindegyik klasszikus szűrős megoldás.
ha már elpárologtatós, akkor -elvileg- vákumos rendszert használnak (amikoris a forráspontot lecsökkentik)
kisüzemileg szerintem egy "elfőzős" verzióban bazi nehéz lenne megoldani a hátramaradó só gépiesített eltávolítását.
Ha meg az elmaradott területen élő kezére van bízva, akkor szerintem 1-2 hónap alatt tönkre fog menni. (Vagy ha nem megy tönkre, akkor lesz rajta olyan vastag sóréteg, hogy gyakorlatilag képtelen lesz a víznek hőt átadni)
szvsz.
de én a kurblis rádiót se tartottam nagy ötletnek, mégis ilyen helyeken tarol...
persze csak ensz adományként, mert fizetni azért se fizetne senki.