vattacsa Creative Commons License 2015.03.05 0 0 4030

Igen,tervezek csirkéket,bár mindig megfogadom,hogy most nem,aztán jön a tavasz és megint ott

vagyok,hogy mégis keltetek.Monorra szoktam menni,igaz nem mindig örömmel,de a fölösleges

kiskakasokat itt a környéken lehetetlen eladni,levágatni meg nem akarom őket.Most hétvégén is

megyek,remélem az időjárás megkönyörül,ha nem is rajtam mert majd én felöltözök jobban ha

kell,hanem az állatok ugye nem tudnak felvenni semmit,én inkább őket sajnálnám ha olyan lenne

az idő.Őszinte leszek,nyáron nem szoktam menni,sokkal több a lehetőség betegségek behozására

mint ilyenkor.Én neked azt tanácsolom,hogy ne csirkével kezd,hanem egy családdal,nem kell kiállítási

minőség(írtad is),de azokkal előbb jön a sikerélmény(tojnak,költenek)mint a csirkével.Kevésbé hajlamosak a betegségekre is a felnőtt egyedek és össze vannak szokva ami szintén nem elhanyagolható.Arra figyelj,hogy fajtatiszta és színtiszta cochinokat vegyél,kevert színűek is szépek,

de ha el szeretnéd majd adni a felesleget akkor nem igazán kell senkinek.Most láttam törpe cochinként hirdetve kopasznyakú meg búbos hosszúfarkú keverék törpéket,gondolom azért,hátha

valaki bekapja a horgot(ja és egy csapat ilyen keverékért kértek 20ezer pénzt).Még annyit,hogy ne párat vegyél(tyúk+kakas)mert ezzel én is megjártam,egy tyúk nem tyúk,bármi történhet vele,esetleg

nem tojik,vagy megsérül,vagy bármi más,és év közben nem fogsz tudni venni másikat,ezt már én tapasztaltam,sőt még kakast is csak nehezen,mert mindenki csak annyit tart meg,amennyi kell neki.

És persze külön helyük legyen,külön kis udvarral,nem a nagy tyúkok közé valók,mert ott csak tönkremennek.

Üdv. 

Előzmény: Tóth László Bence (4029)