Szisztok!
Egy kis élménybeszámoló a használlt piacról:
Az elmúlt két napban közel 600 km kocsikáztam két motor után (Scarabeo 200), érdekesség képen leírom a tapasztaltakat:
Az első motort, amit megnéztem 2011-es, a kilóméter futást tükrözi az állapot. Viszont a vízpumpája szimreinges, kevés benne a hűtővíz, törött volt az eleje (a fényezés nem sikerült túl szépen), hogy mennyire az kérdéses. Ami feltűnt, hogy a végsebessége 100-105 km/h volt, én keveslem. Származása rendben (olasz, papírok megvannak), eredeti gumik, normális tulaj, aki viszonylag mindent elmondott az előéletéről.
A másik 2012-es, szerintem full törött volt, minden újra fújva, 6000 km körül volt benne, de szerintem egy 10-est hozzá lehet dobni az állapot alapján. (féktárcsa stb...) Füstöl fehéren, eszi a vizet, kiegyenlítő tartájából hiányzott a víz. Vízpumpája szimeringes. Végsebességre 110-et ment, hátszéllel 120-at... Származása rendben, amúgy gáz az egész motor ahogy van. De aki árulja (kereskedő) ért hozzá, hogy hogyan kell átb@sznia a vevőket. (pl. 2012-es gumik, de nem azzal amelyekkel kiadták, csavarok megjelölése másik színnel átfestve, mintha gyári lenne).
Elég sok motort láttam/hallottam már, sok apróságot észreveszek, amit az avatatlan szem nem. Szóval ebből az újabb típusból nehéz jó állapotút kifogni, sőt lehetetlen. De azért nem adom fel! :) Hétvégén újból próbálkozom!
Üdv!