Szia!
Nekem Törpe cochinok vannak,róluk van némi tapasztalatom.A nagy hőséget(30 C-felett)
nehezen viselik,olyankor elvonulnak árnyékos helyre(nálam a gépszínbe vonulnak olyankor
be,vagy bemennek az ólba).A nagy hideget szintén nehezen élik meg,főleg éjszaka,ilyenkor
mindenképpen ólban a helyük ami lehetőleg szigetelt legyen,hogy védjen a hidegtől.Az esőt
illetve a havazást az enyémek szintén nem szeretik,valószínű,hogy a sok lábtoll miatt,mert
az átnedvesedve hideg.A takarmányra én odafigyelek,ocsut nem adok nekik,ha lenne sem
adnék,de kiegészítésnek esetleg adhatod,de ne az legyen a fő ennivaló(ahogy imihb is írta,valószínűleg nem sok a tápérték benne).Nálam télen kukorica,búza,napraforgó a menü,de kapnak durvára őrölt kukoricát is,tavasztól pedig magkeveréket(a galamboknak készítenek ilyen magkeveréket,takarmányosnál lehet venni)főleg azok kapják,amiktől keltetni szeretnék.A napos csirkéknek indító táp+kamilla tea,aztán ahogy nőnek,úgy lehet fokozatosan áttérni másik takarmányra,de én az indító tápot nem hagynám ki.
Az elhelyezéshez még annyit,hogy ha lehetséges,minden képen legyen olyan hely ami véd az időjárás
viszontagságai ellen(pl.egy fedett rész az ól előtt ami véd a szél és eső ellen,ahol tudnak enni,fürdeni,üldögélni,akkor is,ha rossz az időjárás,ami mostanában sokszor előfordul).
Remélem tudtam segíteni,természetesen ez az én véleményem,másnak lehet más tapasztalata is!