dmmddm
2015.02.28
|
|
0 0
718
|
Hú de rég jártam erre (és egyáltalán fórumközelben), de te megint irigylésre méltóan jó programon voltál! :-) Most jó soká nem mehetünk a Szépművészetibe... Elkezdtem gondolkodni,hogy én mikor voltam ott utoljára, de talán akkor,amikor a lentebb említett egyiptomi tárgyú kiállítást néztem a 3D-s filmmel, előtte meg egy Picasso grafikai kiállítás volt több,mint 10 éve...
Viszont én meg az Örkény Színház Tartuffe-előadásának nyilvános főpróbáján voltam januárban. Egyrészt azért mentem el,mert a január egyébként is k...utya hosszú, unalmas,depressziós hónap,legyen benne valami jó is, másrészt mert fodrászi kötődés miatt jegyhez jutottam. Abszolút modern kivitel, Parti Nagy-féle fordítás-átdolgozás,de nagyon jó előadás! Pogány Judit szenzációs benne Orgon anyósaként,sokszoknyás magyar parasztnéniként robban be a színre,már ezért érdemes megnézni a darabot, de a többi szereplő is remek. Sok-sok tehetséges egyetemista is játszik, pl.egy Pálya Pompónia nevű leányzó,akit nem csak az alakítása (az is jó), hanem a neve miatt is megjegyeztem.:) |
|