Elvileg igaz lehet, h le lesz földelve a tető, de, nem egyértelműen, mert, a csavarok, amit a szarufákba hajtottam és azokhoz rögzítettem a tartósint, és amin keresztűl ténylegesen fémesen érintkezve, ha kialakult egyáltalán, így ebben a formában a fémes érintkezés, akkor tényleg földelve van, legalábbis az a pár panel, ami fémesen érintkezik a tartócsavarokkal, de mivel nem olyan az esetleges érinzkezési felület a tetőhély panelok és az emlitett csavarok, közt, mint azt szabvány előírja, csak esetleges semmiképpen nem vehető úgy, h leföldelt a tetőhély, csak esetlegessen és mindezt megspékelve, a csavarok töve, ahol áttörte a tetőhélyat a lemezeken be lett kenve rugalmas, és szigetelő tulajdonságú, gumiszerű tömítőanyaggal, ami elsősorban a beázást hivatott megszüntetni, a csavarok belépési pontjain a tetőhélyon.
"A kettős szigetelésű napelem EPH-zása valóban baromságnak tűnt számomra is, mert látszólag nagyobb bajt hozol a tetőre mint ha semmi sem lenne földelve. Látszólag, aztán a fene tudja mi az igazság."
No! Innentől lesz számomra x akta ez az egész, meg úgytűnik számodra is talán? Mivel mondod is, h "fene tudja, h mi az igazság" De úgy gondolom, h , ha ne aggya istem beb@sz a villám, jobb, ha letud vezetődni valamilyen szinten irányítottan a villámáram, mint, hogy a nagy ívkisülés közepette, jol felmelegítve és kigyujtva mindent, a tetőn és környékén, keresgéli a megfelelő kisülési utvonalát magának? De a fene tudja, szerintem is...
Én már amúgy beszéltem elvileg szakemberrel is ez ügyben, mikor a fémtetőm meglett, de sajna azt tapasztaltam, h nem egyértelmű az ő véleménye sem, h mit hogyan kellene igazából csinálni, mert volt neki is hasonló megjegyzése, h "fene tudja?" Lehet, csak megint nem a legmegfelelőbb embert kérdeztem meg, vagy akartam felfogadni a feledatra? A Payagyerek, Sándor nevű, ismerőse, olvtársa, barátja, nem tudom, igazán milyen a nexus, de a lényeg, h talán az a pali tudná számomra megmondani a tuttit ebben az ügyben és annak hajlandó lennék fizetni is a ténykedéséért, villámügyben, mert úgy tűnt, h ért is ahhoz amit csinál, nemcsak a fizetséget tenné el.