Beszámoló, kicsit
(OFF)
Tegnap voltunk kollegákkal Donovaly-ban. Legutoljára amikor ott voltam, megfogadtam, hogy oda alpin snowboarddal soha többet (volt vagy minimum 5 éve...). Az egyedüli alpinra használható pálya a 2-es, és azt anno a szél ellen bekarámozták, azaz szűkebb lett a hely. Gondoltam azóta sokat fejlődtem, biztos tudok valamit kezdeni ott. Szerencsére vittem sílécet is.
Felmentünk a Nova Hola oldalra, 1-es pályán le. Lennt napsütés, fennt köd. A pálya meredek, buckás, a hőmérséklet fagypont körül. Könnyedén lejöttem, de carvingról szó sem lehetett. Alpinnal meg ugye csak carvingban érdemes közlekedni, így rögtön jeleztem, hogy cserélek síre. A köd miatt a többiek a Zahradiste oldalra szavaztak, így még adtam egy esélyt az alpinnak.
A Zahradiste oldal viszont eléggé tömve volt. Anno nagyon szerettem azt a részt, de mostanra inkább unalmas. A teteje túlzottan lankás, a közepe jó lenne de a hó olvadozott, és egyébként is nagy volt a tömeg, állandóan kibillentettek a koncentrációból. 2 kör itt, és irány a parkoló, csere síre.
Innentől Nova Hola oldal.
A köd miatt tömeg itt nem volt. A hóminőség nagyon változatos volt. Fennt buckás, aztán jég és túrt hó váltakozott, ami szép lassan azért olvadozott. Néha friss vizes hóba mentünk bele, egész normális szűzhóérzéssel. A köd alatt meg már nagyon vizesedett a hó. Gyakran egy kanyar alatt kellett változtatni a technikát.
(ON)
Összességében azt mondhatom, hogy Donovaly még mindig jó alternatíva, de alpin snowboarddal oda tényleg soha többet. Ha viszek deszkát, az kizárólag free lesz, azzal az egész napot élvezni lehetett volna (így is élveztem, de sível). Igazság szerint most örültem is a sínek, az idén eddig nem volt rá lehetőségem, mivel a lécemet az öcsém használja általában.