Nekem sima krimpelő fogóm van, majd megnézem, h egyáltalán mennyire paszol az mc4 drotfogadó részéhez, de lehet be kell szerezzek a kábelok lekrimpeléséhez egy ilyen fogót, megnézem...
A földelés elmélete, az ellentmondás ellenére teljesen logikus.
És értem azt is, h a szonda ugyan gyengébb földelő erővel bír,, mint a földelésem de, villámnál(ami nem lesz!), mégis azon fog inkább levezetődni, túlfesznél pedig a teljes földelési rendszer (eph)semlegesíti a potenciálkülönbségeket. Bár a földelésem nincsen kimérve, mert azt nem lehet csak úgy, hanem kellenek hozzá céleszközök és tudás, ami nekem nincsen, de, mezei módszerrel azt tudom róla mondani, h , ha ráeresztem a fázist, a földelésre, anyi időm sincs, h kimérjem mennyi feszej jelenik meg, marad a földelőszál és a 0 között, mert leverődik a kismegszakítóm. És nem azért, mert nevhám lenne, nekem az nincsen bekötve, max a szolgáltatónál, a rendszerükben.Rengeteg nedves helyen van szondám és összehegesztve, jó fémes kapcsolattal bírnak, nemcsak egy nedves helyre levert vaskaró, mint sok helyen.
"De ismétlem! Ez előtt úgy élted volna le az életed a fémtetőddel, hogy mindez meg sem fordult a fejedben."
Ne hidd! Mióta fém tetőm van, képbe kerűlt a fejemben, h kellene vilámhárító, vagy sem! Ez kb 12 éve dilemma nálam, de mindíg oda lyukadok ki, h nem kell az nekem, mert ártani nem használ?... :)))