ívfény Creative Commons License 2015.02.26 0 0 2726

Ok! Köszönöm a válaszod!

Feltételezem, h az mc4 csatis témába nem széndéxol belefolyni, így azt még fontolgatom,, h mégis tegyek, mivel a szabvány kéri, de az ösztöneim , meg azt mondják, h 1 hibalehetőséggel kevesebb... Majd ezt még meglátom, gondokozom rajta erősen...

"

Ha átviszed a másik tetőfélen, akkor azt is megteheted, hogy a cserép alatt viszed, de más-más szarufán (távolságtaró nyomvonalvezetés). Ekkor sem baj, ha kpe csőbe húzod a lehetséges rágcsálók ellen.

Mégiscsak szebb, ha nem kívül megy."

A kinézet nem érdekel, annyira, mivel mostanra a tetőhély amúgyis úgy elmohásodott, h nem ez lesz a legcsúnyább a tetőn, de ebbe már belenyugodtam, mert a lényeg a funkcionalitás, h a tető ne ázzon be sehol!  És mivel, a kinézet 20-ad rangú, így leviszem egymás melett a 2 kpe csőben a dc kábeleket, ahogy írtam és a csatornát megkerűlve, az eresz alatt, be egészen a falig, ahol, már gégecsőben mehetne le  pincéig egészen, teljesen, szinte semmi gyúlékony anyag nélkűl, a szarufákhoz nem akarom, vinni, közel semmiképpen, ha már így kiirtom a tetőtéri jelenlétét a dc-nek. Valahogy úgy lenne, mint ahogy neked van, h a dc kábel kikerüli a tetőszélét, csak nekem a csatornát kerülné, csőben víve. És, ha mégis jönne a villám, akkor talán a tetőhélyon kívűl víve a kábeleket, a fém tetőm miatt, talán a villám is kívűl maradhatna ,akár a dc kábeleken lefutva, de ugyanez a szarufák melett a padlástérben, még távolságtartva is már talán veszélyesebb lenne? És ráadásul az a kábel levitel a ház hátsó részén van tehát, nem nagyon látom, hacsak nem megyek arra a területre, de engem nem zavar, mert biztonságosabb így! :) És igen! a villámhárítót én sem éreztem oda kellőnek, a villámokról sokat olvastam "Sándor" barátod írásaiban és a villámvédelemről is. De minnél többet olvastam, annál inkább elbizonytalanodtam, h ez nekem kell. Ráadásul katlanban lakom, és van körülöttem elég magasabban fekvő rész is, így biztosra ugyan nem mehetek, a villám tekintetében, h nem köszön be, de jó esélyekkel, talán nem jön be a házba elsődlegesen, max túlfesz képében, arra, meg ott a túlfesz patron, bár ezt a részét külön jó lenne kitárgyalni, de talán később, ha lesz rá energiád, kedved? az földelő kábelt, akkor a minusz dc szál melett leviszem és, leütök egy szondát, de a meglévő nagyon jó földelésemre is rákötöm, és mióta ez szóba jött, h eph, azóta bekötöttem a földelő rendszerbe az összes edddig nem bekötött fém ajtókat és, hegesztő asztalt (vasból van) neon armatúrák fémházát, egyebeket.A földelő kábel ami a paneloktól jönne lefelé, elég lenne 6-os rézből, vagy tegyek vastagabbat?

Előzmény: payagyerek (2724)