Sziasztok!
Öreg SONY CRT tévénk hangszórója megadta magát, úgy döntöttünk, hogy eljött az idő, hogy egy új LCD TV-t vegyünk.
Előkaptuk a MediaMarktos katalógust, hogy milyen TV-k vannak és rátaláltunk a SONY KDL32W706-ra, elvileg mindent tud, ami nekünk kell ( FULL HD, lejátszás USB-ről, internet, műsorrögzítés), ráadásul akciós is. A feleségem aznap épp arra járt, ezért bement és megnézte a TV-t és nagyon tetszett neki a TV képminősége a többihez képest.
Idő közben beszéltem egy TV szerelővel, a régi TV javításáról és megemlítettem neki, hogy egy új SONY-t vennék, na erre elmondta, hogy mindent csak SONY-t ne vegyek, szerinte ez a SONY már nem a régi SONY és rengeteg SONY-t javít mostanában. Az mondta, csakis SAMSUNG-ot, vagy LG-t vegyek, de inkább LG-t. Ezen felbuzdulva kinéztem a neten az LG 32LB650V készüléket.
Ma kimentem a MediaMarktba, hogy megnézzem milyen az LG, viszont ez a típus pont nem volt, ami viszont feltűnt, hogy a 82cm-es TV-k között nekem magasan a legjobban a SONY képminősége tetszett, kontrasztos szép színei voltak, a többi TV közül magasan kimagaslott szerintem. A Samsung TV-k átlagosak voltak az LG-k viszont nagyon nem tetszettek. Elmosódott, pixeles képet láttam rajtuk.
Az eladó szerint is valóban jobb a SONY képe, mert más technológiát használ.
Elmentem egy másik műszaki boltba, ott sem volt az LG32LB650V csak a nagyobb képméretű testvére, ami egy fokkal jobban tetszett mint a Mediamarktos LG-k, de volt e mellett is egy nagyobb SONY, ami szerintem képminőségben lekőrözte.
Ami a kérdésesem: Sajnos az akciós SONY-ból már csak 2 darab van az LG meg csak a jövő héten érkezik. Érdemes várnom rá és ejteni a SONY-t? Van valakinek tapasztalata az LG32LB650V -vel, vagy a SONY KDL32W706-al?
Valóban kevésbé megbízható a SONY?
Köszönöm a válaszokat!