Sonya91 Creative Commons License 2015.02.24 0 1 748

Szia!

Alapvetően a legfontosabb, hogy Class10-es legyen a kártya és lehetőség szerint minél jobb minőségű. Gondolok itt pl. a Sandisk-re, Samsung-ra, de jó lehet akár a Kingston is. Tapasztalatok és vélemények alapján elmondható, hogy a Sandisk Ultra típusú memóriakártyája a legjobb. Viszont ebből következően drága is.

Full HD-s felvételek roppant nagy adatmennyiséget generálnak, ami így kártyát is rendesen igénybe veszi felvétel közben. (A GoPro szoftvere automatikusan megvágja felvétel közben a növekvő adatmennyiséged 3,6 GB-onként. Teszi ezt azért, mert egyszerre csak ekkora adatmennyiséget tud biztonságosan kezelni a kártya. Azonban összefűzés után 100%-osan visszaállítható az eredeti felvétel.)

A kapacitást tekintve, a 32-es elég tud lenni, de ha sokszor vagy úgy, hogy egész nap szeretnéd használni hosszabb/rövidebb felvételekre (persze nem non-stop), akkor lehet, hogy a 64-es jobb választás.

Fontos az írási/olvasási sebessége is a kártyának. Evidens, hogy minél nagyobb ez a szám, annál jobb.

Összességében tehát elmondható, hogy egy GoPro, jó minőségű, minimum Class10-es, megfelelő írási/olvasási sebességű kártya nélkül egyenlő egy darab téglával....használhatatlan lesz....!
Így én azt mondanám, megéri a befektetést az általad linkelt drágább kártya (a Sandisk Ultra viszont már tényleg nem létszükséglet), hidd el hosszútávon megköszöni....!

Ja igen...a fejpánt. Szerintem megáll a bukón, bár próbálni még nem próbáltam.

Előzmény: Alfalaca (747)