heremooka Creative Commons License 2015.02.24 0 0 336

Négy hónap alatt negyedszerre kapok levelet a banktól, hogy előtörlesztettem, amit rögzítenek a KHR-ben. Pedig nem. Mármint rögzítenék, de én nem törlesztettem elő. Mindegyik "előtörlesztés" 20e. körüli összegről szól.

Nehezem hiszem el, hogy a bank csak úgy szórja a pénzét és/vagy negyedszerre hibázik pont ugyanúgy. Háromszor írtam nekik tértivevényes levelet, a harmadik után a PSZAF-jogkörét átvevő szabadságharcos MNB-nek is. Ők közölték, hogy:

és most tessék megkapaszkodni!

a KHR-listához semmi közük, mert azt egy magáncég (?!!!) üzemelteti

(hogyan következik ez ebből???!)

és egyébként fogyasztóvédelemhez sem fordulhatok, mert csak (???) pereljem be őket. Jó tanácsként elmondják, hogy ballagjak be egy -akár másik- bankba és lekérdezhetem az összes rólam rögzített dolgot, amit csak akarok. És ha jónak látom, pereljem be őket. Mármint a bankot.

Számomra érthetetlen, hogy bankokat államosítunk, de azt, hogy ki mi alapján kap hitelt, egy magáncég dönti el. Ráadásul úgy, hogy sem az MNB, sem a fogyasztóvédelem nem vizsgálhatja őket felül. 

Milyen ország ez? Ilyen szabadságharcot én is pénzelnék, ha gyarmatosító lennék...