deltapó Creative Commons License 2015.02.24 0 0 14287

Vízitúra hírlevél VI.

baada  0014282, 85, 86

Határ – Déva: legutóbb egy 9 méteres kenuszállító utánfutóval mentem arra 8 kenuval, megpakolva sátrakkal, gázpalackokkal. Teherautó sok volt, de bevehetetlen kanyarra nem emlékszem.

Ploiesti – Bukarest:   örülök, hogy észrevetted…, de: Bukarestben alhatunk egyet egy iskola tornatermében, parkolás zárt udvar, éjszakai portás. Látnivaló is van bőven.

Például: 

A Bukarest – Constanza „autópálya” nekem tetszett.

Az autó és futó helytállásáról nincs mit ellenkeznem. Én nem tapasztaltam felforrt vizet, füstölő féket, kuplungot. Tizenszázalékos lejtőn lefelé kettes, hármas – motorfék…

Hajóbérlés – nem próbáltam, de biztos lehet.

Brassó után is gyönyörű a táj és a franciák által épített út pár éve még tökéletes volt.

A tengerre nem kell kimenni és nem is tanácsos. Szentgyörgynél, ahol befolyik a Duna a Fekete – tengerbe nincs oldalirányú csatorna, hogy ne a fő sodorban kelljen menni. Irdatlan örvények vannak. A helybéliek „7 bordás” hajónál kisebbel nem járnak ki – ez kb. 9 méter hosszú. Szentgyörgyről a parttal párhuzamos csatornán megyünk Sulinára. Sulinán ki lehet menni a tengerre egy jobbra kiágazó csatornán. Ez a strandhoz vezet, meg a sörözőhöz.

Beer – ci 0014283

Nem kell minden emberhez egy hajó.