.ETNA. Creative Commons License 2015.02.20 0 0 3413

Ha egyébként  is kísérletezgetsz, nem próbálnád ki (ha van időd és kedved) a Hausmeister alaprecetjét, DE PONTOSAN (!) adagolva? Kíváncsi lennék, hogy másfajta sütőben beválik-e.

 

Már korábban lemértem és bemásoltam néhányszor, de akkor újra:

1 nagykanál cukor: 12 gr

1 kiskanál só: 4 gr

1 kiskanál porélesztő : 3 gr

 

"- a nagykanál vége, amivel a cukrot, olajat kell adagolni, éppen annyi, amennyi egy normál méretű evőkanál, úgy, hogy a tetejét lesimítod, tehát nem púpos benne a cukor

 

- kiskanalas vége, amivel a sót és az élesztőt adagolod, megfelel egy normál teáskanálnyi mennyiségnek, nem totál lesimítva, de nem is púposan "

 

Vagyis ha 10-11 gr-os instant élesztőd van, akkor abból marad, a 7 gr-os pedig akár az egész is belemehet (az az 1 gr ide vagy oda már nem hinném , hogy számít) és NEM, nem fél kiló, hanem 560 gr liszthez.

Leírom még egyszer a fehér kenyér alapreceptjét, hogy ne kelljen keresgélned:

 

310 ml víz

560 gr liszt (400 fehér+160 teljes kiőrlésű rozs .. de lehet csak fehér lisztből is, a fehér liszt tök mindegy milyen)

2 kk só

3 ek olaj/vaj

2 ek cukor

2 kk instant élesztő

 

 

Előzmény: Tesla.voltam (3408)