Kedves Borsika!
Azért írok neked a nagy nyilvánosság előtt,mert valótlanságokat állítottál rólam.
Mivel mindenki tudja,elég nagy gyüjteményem van csemegeszőlőből,melyeket nem kis munka,kitartás,és pénz árán gyüjtöttem.Úgy gondoltam,hogy bemutatom őket,nem azért,hogy dicsekedjek vele,hanem azért,hogy bemutassam,más fajták is léteznek azokon kívül,melyeket az oltványosok ránk eröltetnek.Magam sem gondoltam,hogy ekkora érdeklődést váltok ki vele,még Ausztráliából is megkerestek.Sokan szeretnének fajtákat tőlem.De vannak olyan fajták,melyek annyira újak,hogy jogdíj van rajtuk.
Ezeket nem adhatom.Még ajándékba sem.A többi fajtákból tudok adni bárkinek,aki kér.Eddig nem néztem kinek adok.De miután egyes személyek jogot formáltak arra,
hogy úgy tekintsék nekik ez jár,és reklamálnak,ha nincs az a fajta,vagy nem kapják meg időbe,vagy nem teljesen azt kapják amit kérnek,ezért úgy döntöttem,hogy ezután nagyon megnézem,kinek mit adok.Eddig tíznél is több szőlő-szerető embernek küldtem oltócsapokat,és sima vesszőket.Ez sok időmet elvett,mire összekészítgettem,postán feladtam őket.Mindezt teljesen ingyen tettem.Úgy,hogy még a postaköltséget is én fizettem.Csak azért,mert ha utánvéttel adom fel,akkor kb.négyszer annyiba kerülne.
Mindezt azért tettem,mert tudom,hogy ezzel örömet okozok valakinek.És az a valaki
majd egyszer rájön,hogy adni nagyobb öröm,mint kapni.
Tehát kedves Borsika te vagy az első akitől megtagadom hogy küldjek szőlőfajtákat.
Mostmár elmondhatod,hogy "ítéletnapig "kell várnod rá.