Ez inkább csak gyakorlási cél volt, de egyébként a hangjelzés sokszor jobb mint a fény. Vannak akik állandóan nézegetik az órát ha pl. időre mennek valahova, mások meg beállítanak egy schedulert vagy alarmot, én ez utóbbi vagyok. Vagy ha nincs rálátás a kijelzőre, vagy ha nem folyamatos a kijelzés, mire észrevesszük és ránézünk, már vége is. Szóval sok esetben jobb a hang, egyszerűbb a hw, és ha én meg tudtam írni, akkor egyszerű a programozás is.
Most egy másik problémát is ki akarok próbálni rajta, az időállítást. Nincs rtc, minden resetkor 7 órával indul. Nem akarom soros porton állítani, mert egy órán nem kell soros portnak lógnia. Meg különben is egy óra semmit nem ér ha nem pontos, vagyis naponta be kell állítani (netes atomórához), az meg nem módszer, hogy pc-t kell ráakasztani a beállítás elvégzéséhez.
Egyetlen nyomógombbal szeretném megoldani a nyomogatás időzítésével. Ez gyakorlás lesz a kódközlés egy nyomógombbal gondolatomhoz. Egyrészt a lehető legkevesebb nyomogatást szeretném, és programozásban is valami egyszerűbb utat találni.