Na ez a Mitac és "kényszerítős" duma a legrosszabb, amiket fel szoktak hozni a tulajok. Azt hiszem linkeltem már a cikkeimet ezzel kapcsolatban. ;-)
Összességében akkoriban és sok esetben most sem ígér semmiféle frissítést senki. Élethosszig tartót pedig pláne nem. Azok a cégek, akik igen, ezt a szolgáltatást külön megfizettetik a készülék vásárlóival. Lásd a Garmin esetében a Life Time, vagy a TomTom hasonló megoldása. Ingyen meccs nézés nincs....
A Mio és a hazai forgalmazója sem ígért semmit a vevőknek. A hazai forgalmazó is csak szavatosságot ígért a termékre, ami azt jelentette, hogy alkatrészt természetesen 3 évig biztosít hozzá (ez eleve több, mint a kötelező).
Ha bele gondolsz a megvásárolt papír alapú térképeddel sem mehetsz vissza reklamálni, hogy 3 éves már és adjanak ingyen, egy újat. adnak újat, ha fizetsz.
A Mio esetében JELENLEG IS él ez a helyzet, MINDEN régebbi Mio készülék frissíthető hivatalosan a Mitac új szoftverére. Hogy az szart sem ér? Na az egy másik kérdés, de nehogy már az legyen a lopás jogalapja, hogy nekem nem tetszik a kocsi színe amit venni lehet.....
Arról már ne is beszéljünk, hogy a sok hozzá nem értő birkának fel se tűnik, hogy időközben az NNG és partnercégei is hülyére vették sőt, ki merem jelenteni, hogy esetenként szándékosan átverték/megvezették a vásárlókat. (Még mielőtt egy NNG alkalmazott vagy bárki szokás szerint perrel, szankciókkal fenyegetne, bizonyítani tudom a kijelentést és csak Moha Bá-nak köszönhető, hogy még nem vittem a GVH elé az ügyet!)
Szóval lassan én is elérek oda, hogy legyintsek a jogtiszta szoftverek témakörében, főként az NNG vagy annak volt és jelenlegi partnerei esetében, de még tartom magam.. még bízok... Bár az, hogy az új Becker készülékek EULA-ja nem is olvasható el magyar nyelven, sőt a szoftver egy jelentős része nincs is lefordítva, az már nálam is a vicc kategória határát súrolja....
...de ettől még nyíltan, és hivatalosan el kell ítéljek mindenféle warez dogot. :(