Tesla.voltam Creative Commons License 2015.02.17 0 0 3401

Kösz!

Most 60 dkg liszthez adtam 3.4 dl vizet, ez nagyon picit ragadós tésztát adott, nagyon enyhén (pár csepp) olajos kézzel átgyúrva már nem volt gond. Ezt az olajos kezes átgyúrást itt helyben a pékség főnöke ajánlotta, állítólag ők így csinálják. Élesztő ment a tasak, cukrot kihagytam, só kb. mint nálad. Olaj nem volt, aszkorbinsav mint nálad, + 1 teáskanál sikér.

Sütőben sült, szépen megkelt a dagasztás után is, a tepsiben is, de ránézésre továbbra is sűrű. Ez reggel derül ki, akkor vágom meg. Ha tényleg az, esetleg picit növelem még a vizet (3.5-3.6 dl), aztán meglátom.

 

A családból hármunknak a sütőben sült kenyér jön be, egyedül a lányom köhög a ropogós héj ellen. :) Mondtam, akkor azt majd megeszem én. :) Mondjuk biztos drágább így, mint a kenyérsütő gépben, mégiscsak sokkal nagyobb teret kell bemelegíteni. Szóval ott rég nem tartunk, hogy olcsóbb legyen a boltinál, csak ezt tudjuk, miből van*, meg ha jól sikerül, lehet örülni a munkánknak. :)

 

*Azért a jól felfújó adalék/technológia érdekelne a boltiból. :)

Előzmény: blaze73 (3400)