Nálam az 50 dkg liszthez rengeteg a 3 dl víz, folyós, ragacsos lötty lesz belőle. Lehet, ennyire számítana a víz? Bár az egész országban kemény. Viszont újabban nem raktam bele olajat, régebben volt, hogy igen.
Tegnap sütőben sütöttem, a héja király lett, de nagyon sűrű lett, még annyira sem kelt meg, mint a gépben sütve. Lehet, hogy túl sok ideig tartott a vekni formázás, bár azután még szépen megnőtt.
Viszont elnézve a sütős sütéseket, megint ott tartok, hogy jóval kevesebb élesztőt használnak, mint én.
https://www.youtube.com/watch?v=ac_7V4oxf5I
Ebben 60 dkg liszt, 3.7 dl víz, 15 g élesztő. Cukor semmi. Igaz, ez 2 részletben készült.
https://www.youtube.com/watch?v=lFNS7qo3Rwc
Ebben 1 kg liszt, 5 dl víz, 25 g élesztő. Cukor semmi. Igaz, ez 2 részletben készült.
Létezik, hogy ha túl sok az élesztő, még annyira sem kel meg, mintha ideális a mennyiség?