Tesla.voltam Creative Commons License 2015.02.17 0 0 3399

Nálam az 50 dkg liszthez rengeteg a 3 dl víz, folyós, ragacsos lötty lesz belőle. Lehet, ennyire számítana a víz? Bár az egész országban kemény. Viszont újabban nem raktam bele olajat, régebben volt, hogy igen.

 

Tegnap sütőben sütöttem, a héja király lett, de nagyon sűrű lett, még annyira sem kelt meg, mint a gépben sütve. Lehet, hogy túl sok ideig tartott a vekni formázás, bár azután még szépen megnőtt.

 

Viszont elnézve a sütős sütéseket, megint ott tartok, hogy jóval kevesebb élesztőt használnak, mint én.

https://www.youtube.com/watch?v=ac_7V4oxf5I

Ebben 60 dkg liszt, 3.7 dl víz, 15 g élesztő. Cukor semmi. Igaz, ez 2 részletben készült.

 

https://www.youtube.com/watch?v=lFNS7qo3Rwc

Ebben 1 kg liszt, 5 dl víz, 25 g élesztő. Cukor semmi. Igaz, ez 2 részletben készült.

 

Létezik, hogy ha túl sok az élesztő, még annyira sem kel meg, mintha ideális a mennyiség?

Előzmény: .ETNA. (3396)