Összefoglalnám a véleményemet, hátha megérted miből alakult ki a sztereotípiám veled kapcsolatban:
"Ne felejtsük el, h amire te azt mondod, h "kigyújtja a házam" szakember, elfogadta!"
"ez kb a 30 körűli árban így fog zajlani! és még az is belefér, h kijön a végén az ember és megnézi, h mi, hogyan lett megcsinálva, aszem ,még fényképez és dokumentál is, h ne legyenek hibák, amikért utólag bünti járhat. tehát kb 5-10 perc papírmunka és, egy fél órás kijövetel, ami úttal együtt, legyen kb 2 óra és mindez, kb 30-ért, szerintem elfogadható, mivel ez az ember is tanult és fizeti a borsos mérnöki költségeket, meg egyebek."
Az nem szakember volt, maximum a nevében volt az. Vagy szakember volt, de látta hogy meggyőzni nem tud, ezért ráhagyta. A nevét mindenesetre adta az ügyhöz, gratula neki. A 60eFt-os szaki lehet nem ment volna bele a gányolásba, és nem kellene újra dolgoznod vele, ahogyan majd most tenni fogod elvileg.
"erről van szó! pont ezt tettem! megtaláltam a megfelelő embert! kb, a mai álltalam reálisnak és megfizethetőnek tartott áron! 30 körűli összegen!"
A minőség nem számít, csak az ár. A legkisebb is számít- Tesco :-)
Azért fontos ez, mert drótokat kötögetni mindenki tud, úgy gondolja. Aztán ha jön a baj, kiderül miért kell bekötni az EPH-ba valamit, miért lett volna jobb az úgy ahogy a szabvány előírja és a SZAKEMBER megtervezi.
Amíg nincs baj addig nincs baj. Ha jön egy villám a szakszerűen tervezett cucc jó eséllyel túléli, a szar pedig odavonzza a villámot és felgyújtja a házat.
Ha kifejtenéd hogy pontosan mi hogy készült, biztosan lenne még 2-3 szarvashiba benne, amire csak szakember gondol (földelőszonda megfelelő-e a villámáram levezetésre, stb...)
"(csak zárójelbe mondom, h érvéghüvelyes sorkapocs csatlakozás volt létesítve, nem, mezei, ahogy te elképzelted)"
Az csak egy szinttel jobb mint a semmi. A padlástérbe vezettet kábeledet egy mezei csokiban kötötted kötésbobozban, érvéghüvelyezve. Attól még ha lepárásodik a DC ív kialakulhat, a csoki nem ekkora DC-re van tervezve, blablabla.
Attól még fényévekre van attól a biztonságtól mintha az EREDETI csatlakozókat összedugtad volna a napelem alatt, ennyi idő alatt : KATT.
"Az, h itt ki látja ki nem számomra 20-ad rangú, míg nem csináltam szabálytalant!"
Eddig csak azt csináltad, szabálytalant. Amíg magadnak csinálod, lelked rajta, bár a családod/szomszédod bánatja. A gond ott kezdődik amikor szórod az igét, és a kollégáknak, haveroknak is segítesz, netán a falubelieknek szerelgetsz fusiban ha felbuzdulsz rajta.
"Az átalakítások, meg lehet elvileg "törvénytelenek", amiket tervezek, de az én házam, az én életterem, az én pénzem, amit védek velük, és azokat megfogom csinálni, mert biztonságosabbnak ítélem meg a rendszert ebben a formában"
Ez még az USA-ban sem így lenne, pedig ott az "Én házam az Én váram" a mondás. Szabálytalanul nem csinálgathatsz semmit, ezért is kér ennyi mindent a szolgáltató is.
Gázt is szoktál szerelgetni? Ott is találtál már ki tutibb megoldást mint a gyár? Esetleg autón fékcsövet váltottál már ki valami olcsóbb tuti dologgal?
A felelőtlenség ott van hogy ezt hirdeted is.
Amíg nem buksz meg addig semmi gond, de hidd el hogy így van, és ne történjen ilyen:
Ha áramütés, tűz, stb keletkezik a biztosító azért nem fog fizetni mert szabálytalan kivitelezés történt. Nem érdekli a valódi ok, ez a legegyszerűbb fogódzó, neked kell az ellenkezőjét bizonyítani. A szomszéd kárát is te fogod zsebből fizetni. Mennyit spróroltál a variáláson?
No ezért nem kókányol az Amerikai, mert személyes felelőssége van a tetteiért, ez is a szocializmussal sajnos elmosódott nálunk. Attól persze még létezik, sokan nem tudják, de pl. a kutyádért is felelősséggel tartozol, ha összetörik egy autó mert kiszalad elé, te fizetsz.
"van már hálózatra tápláló inverterem is, egy német effekta 3300 márkájú, nagyon pazar kis cucc! de azt mondják, h hiába van ez nekem, az elmü nem fogadja el!?"
"inkább kérek kölcsön, vagy kibérlek valakitől, míg átveszi az elmü az egészet!"
"ő is azt ajánlotta, h szerezzek be olyan invertert, amit elfogadnak, legalább az átvevési időre, de ő nem tud adni, mert csak újak vannak és azt csak 20-30 000 ft-ért adná nekem kölcsön fajtától függően,"
ez ugyanaz mint a Ladás hasonlat a blokkal és a téligumival amin megsértődtél, te magad írtad a fentieket.
Gondolom túlfesz levezető, ÉV mérés, minden "okosba" lett...
Utolsó kérdés:
Hogyan vetetted át a rendszert? Kölcsön inverterrel gondolom, mivel már volt egy nem legálisod, az effekta, most meg tarcsit akarsz venni.
Nem, az egyenes út nem a te műfajod.
Szerintem Te a szocializmusban szocializálódtál, ha van egyenes út akkor is "okosba" megy a dolog mindig. Hasonlítgatsz egy feketén "dolgozó" nevét adó embert egy legális, képzett, adózó szakemberhez. Mindenhol elintézed az Áfát, mindent okosban, mindeközben elvárod hogy neked legálisan járjon minden ha te alkalmazott vagy. Meg nyugdíj, TB, minden, csak a mocskos államnak ne fizessünk adót.
Ez a szociális kérdés, a te életed, lelked rajta, semmi közöm hozzzá.
De szakmailag más is benne van azzal amit csinálsz, mivel nincs is ezzel gond ha értesz hozzá, de láthatóan hobbi szinten nyomod.
Egy villanyszerelő tudja meddig lehet elmenni, és mindemellett csöndben is marad, nem szórja az igét a neten.