A San Giovanni Alghero beach-e tulajdonképp. Ha az óvárostól mentek az első. Hosszú fehér homokos, mint a púder szinte, be lehet menni nagyon sokáig és térdig ér, tiszta. Olyannyira, hogy láttam helyi anyukát akinek a fia búvárruhában kifogta a vasárnapi ebédre valót, polipokat szigonnyal. Utána még az apja is bement a fiúnak, ő nem fogott annyit.
Az algheroi strand végén egy kemping van, mellette egy kórház és utána a Maria Pia egy fenyőerdő övezi. Alghero másik széléig meg sétálni jó nagyon mert gyönyörű panoráma van a városra és szépek a sziklák.
Mikor én voltam nem volt semmi zavaró élőlény a vízben, pláne nem medúza. Az akkor van ha nagyon meleg van, én Ischián láttam, hogy egy hong kongit megcsípett mert nem kijelölt helyen ment be, védett, kikötő mellettin, ahol nem strandolnak. Ott elszaporodhatott, jól bedagadt a szeme alja, elküldtem orvoshoz. Én magam egyszer tapasztaltam az olasz rivierán júliusban, megcsípett, de nem volt vészes.
Cagliariba nem tudom hogy jutsz el, az messze van, meg azt se tudom minek akarsz elmenni oda. Szebbet nem látsz ettől.